• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У центрі уваги філологів - конкурс "Учитель року - 2018"

У центрі уваги філологів - конкурс "Учитель року - 2018"

2017-10-12

/Files/images/зал.jpg

Протягом останніх років учнівська команда району займає найнижчі позиції на обласному етапі олімпіади з української мови і літератури. Районним методичним об’єднанням розроблено певний план заходів з покращення якості підготовки талановитих і обдарованих школярів до участі у змаганнях і конкурсах. Саме тому 9 жовтня у залі засідань відділу освіти відбувся семінар учителів-філологів, у центрі уваги якого – умови та порядок проведення першого (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Українська мова та література», підготовка учнів до предметної олімпіади, мовно-літературних конкурсів, ЗНО.

У семінарі взяла участь Людмила Іванівна Коткова, учитель української мови та літератури Ніжинського міського ліцею при НДУ імені Миколи Гоголя, кандидат філологічних наук, – член журі обласного етапу конкурсу «Учитель року» (2015, 2018) та третього (заключного) туру (2018), IV етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури (2015, 2017), IV етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (2016, 2017). Людмила Іванівна, як філолог-практик, ділилася власним досвідом роботи з підготування майбутніх випускників до найголовнішого випробування – ЗНО. Також вона детально проаналізувала завдання обласного і всеукраїнського етапів олімпіади з української мови і літератури, конкурсу Шевченка за останні роки, зосередивши увагу присутніх на типових помилках учнів у роботах.

/Files/images/котк.jpg

На семінарі було окреслено основні напрямки роботи учителів у плані підготування до участі у конкурсі «Учитель року – 2018», адже умови та порядок проведення цьогорічного вчительського змагання мають суттєві відмінності порівняно з попередніми роками. З методичними матеріалами щодо номінації «Українська мова та література» можна ознайомитися на сайті методиста РМК Ювко О.М. «Філологічна шухляда» за лінком

Кiлькiсть переглядiв: 656

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.